Šie yra labai panašūs į juos, tik vietoj virto kumpio naudojau šoninę ir kepiau apvoliojusi ne džiūvėsėliuose, o miltuose.
Išėjo skanūs, sultingi kepsniukai. O dar prie jų pridėjus smidrus su olandiškuoju („Hollandaise“) padažu, tai iš viso garduma!
Kalakutienos kepsniai su šonine ir sūriu
3 porcijoms reikės:
- 2 kalakuto krūtinėlių kepsnių (vieno kepsnio svoris – apie 200 g);
- 6 plonai pjaustytos šoninės juostelių (aš naudojau nedideles);
- 3 riekelių plonai pjaustyto sūrio;
- pipirų ir smulkintų krapų (druskos nedėjau);
- 1 didelio kiaušinio;
- poros šaukštų miltų;
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Kepsnius truputėlį pamuškite ir papipirinkite.
Sudėkite ant kiekvieno po dvi juosteles šoninės, o ant jos – sūrio.
Pabarstykite smulkintų krapų, sulenkite pusiau ir šonus sumeikite mediniais smeigtukais.
Tada pamirkykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
Patiekite su mėgstamu garnyru ir salotomis.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.