Sultingi kalakutienos kepsniai su šonine bei sūriu

2018 m. gegužės 8 d. 11:35
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Visi žino tokius kepsnelius, kaip „Cordon Bleu“.
Daugiau nuotraukų (1)
Šie yra labai panašūs į juos, tik vietoj virto kumpio naudojau šoninę ir kepiau apvoliojusi ne džiūvėsėliuose, o miltuose.
Išėjo skanūs, sultingi kepsniukai. O dar prie jų pridėjus smidrus su olandiškuoju („Hollandaise“) padažu, tai iš viso garduma!
Kalakutienos kepsniai su šonine ir sūriu
3 porcijoms reikės:
  • 2 kalakuto krūtinėlių kepsnių (vieno kepsnio svoris – apie 200 g);
  • 6 plonai pjaustytos šoninės juostelių (aš naudojau nedideles);
  • 3 riekelių plonai pjaustyto sūrio;
  • pipirų ir smulkintų krapų (druskos nedėjau);
  • 1 didelio kiaušinio;
  • poros šaukštų miltų;
  • aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Kepsnius truputėlį pamuškite ir papipirinkite.
Sudėkite ant kiekvieno po dvi juosteles šoninės, o ant jos – sūrio.
Pabarstykite smulkintų krapų, sulenkite pusiau ir šonus sumeikite mediniais smeigtukais.
Tada pamirkykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
Patiekite su mėgstamu garnyru ir salotomis.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.