Kai buto, kuriame nakvojome, šeimininkė Vittoria plakė mums pieną kavai, kilnojau antakius.
O dar labiau nustebau, kad tas indas, kuriame gaminamos pieno putos, yra mums įprastas vadinamasis prancūziškas kavinukas, kuriame užplikoma kava ar arbata, o po to prie indo dugno filtru prispaudžiami tirščiai.
Tik Italijoje pieno putai gaminti naudojamas jos rinkai pritaikytas prietaisas, pavadintas „Capuchino maker“ – bent jau tai byloja užrašas ant dugno indo, kurį man iš visos širdies padovanojo mano nauja draugė Vittoria.
Metaliniame inde pieną galima pašildyti, bet putą pavyks pagaminti ir iš šalto pieno, jei gamintumėte įprastame stikliniame kavinuke.
Vienam puodeliui kapučino, nelygu puodelio dydis, reikės 50-100 ml riebiausio pieno. Jį supilkite į indą, nuleiskite filtrą iki dugno ir, neištraukdami iš pieno, plakite, kilnodami jį aukštyn ir nuleisdami žemyn.
Kai pieno tūris bus 4-5 kartus didesnis, ištraukite filtrą ir supilkite putą ant paruoštos kavos puodelyje.