Tokiais atvejais mane gelbsi pirkti plikyti sausainiai, bet, žinoma, niekas nedraudžia jų išsikepti ir namuose.
Jogurtą ir želę rinkitės savo mėgstamiausius. Man skaniausias tortas su braškių skonio žele ir jogurtu.
Uogas rinkitės taip pat kokias mėgstate. Norėjau gaminti su braškėmis, bet niekur jų neradau. Gaminau su šilauogėmis, bet torto skonis tikrai visiškai nenukentėjo.
Tortą gaminau 21 cm skersmens formoje.
Užtruksite tikrai daugiau nei 1 val. Ilgiausiai užtrunka, kol sustingsta želės sluoksniai.
Jogurtinis tortas su plikytais sausainiais
Reikės:
- 200 g plikytų sausainių,
- 0,5 skardinės „Rududu“,
- 800 ml jogurto (naudojau braškių skonio),
- 200 ml grietinėlės 36 proc.,
- 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens jai brinkinti,
- 3 v. š. cukraus,
- 1 v. š. citrinos sulčių,
- pusės citrinos tarkuotos žievelės,
- 1 pakelio želės (naudojau braškių skonio),
- saujelės mėgstamų uogų.
Kaip gaminti
Pasiruoškite torto padą iš plikytų sausainių. Sausainius įpjaukite ir patepkite „Rududu“. Sudėkite į tortinę.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
Į jogurtą sudėkite cukrų, citrinos žievelę, supilkite sultis. Išmaišykite. Išplakite grietinėlę iki standumo. Po truputį įmaišykite į jogurto masę.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje, atvėsinkite ir įmaišykite į jogurto masę.
Jogurtą supilkite ant plikytų sausainių. Jeigu jie labai kyla į viršų, šiek tiek prispauskite prie tortinės dugno. Tortą dėkite į šaldytuvą sustingti.
Pasiruoškite želę tortui aplieti. Užpilkite norimo skonio želę 400 ml karšto vandens. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Ant sustingusio torto išdėliokite uogas ir užpilkite želę.
Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite, kol sustings.