Aš jums pristatau bandeles, o sriubą išsivirsite patys jau kokią tik norėsite.
Dažnai nusipirkdavau česnakinio batono iš parduotuvės, kurį likdavo tik įdėti į orkaitę ir iškepti. Tai būdavo puikus priedas prie dubenėlio sriubos. O, bet, tačiau... sugalvojau, kad gal visai nieko būtų ir pačiai išsikepti.
Aš naudojau įdarui „Philadelphia“ kreminį sūrį su česnakais ir žolelėmis, bet galite naudoti ir kitokio skonio.
Skaniausios šviežios, ką tik iškeptos. Pastovėjusios sukietėja. Išorė traški, o vidus minkštas ir kvapnus.
Česnakinės bandelės
Ingredientai:
- 400 g miltų;
- 250 ml pieno;
- 30 g sviesto;
- 20 g cukraus;
- 4 g sausų mielių;
- 1 šaukštelis be kaupo druskos;
- 200 g indelis „Philadelphia“ sūrio su česnakais ir žolelėmis.
Į puodą pilame pieną, sudedame sviestą, cukrų ir druską. Pakaitiname viską, kol sviestas ištirps. Atvėsiname.
Sumaišome mieles su miltais ir po truputį beriame į pieno bei sviesto mišinį ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje apie valandą, kad pakiltų.
Kai tešla pakils, formuojame nedidelius rutuliukus ir dedame ant kepimo skardos. Vėl pakildiname šiek tiek.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Likus iki kepimo pabaigos 5 min. ištraukite bandeles iš orkaitės.
Kreminį sūrį sudėkite į konditerinį maišelį su nedidele skylute ir pradūrę bandelę pripildykite įdaro.
Baikite kepti orkaitėje.
Skanaus!
Šaltinis – „Samčio užrašai“