Pateikiame „Best Bites“ vaizdo įrašą, kaip tokį patiekalą pasigaminti, o žemiau – ir receptą.
Reikės:
Kiaušiniams:
- 8 kiaušinių
- 2 v. š. „Ranch Dip and Dressing“ mišinio (receptas žemiau);
- 2 v. š. majonezo;
- 1 a. š. Dižono garstyčių;
- 1 v. š. gerai supjaustyto saliero bei dar papildomai papuošimui;
- 1 v. š. šviežių supjaustytų petražolių.
Skrudinimui:
- 43 g džiuvėsėlių;
- 1 v. š. Bafalo sparnelių prieskonių mišinio (sudedamosios dalys žemiau);
- 2 kiaušinių;
- 1 v. š. riebios grietinėlės;
- daržovių aliejaus skrudinimui.
Bafalo sparnelių prieskonių mišiniui reikės:
- maždaug trijų skiltelių smulkinto česnako arba 3 su puse v. š. česnako miltelių;
- 3 a. š. garstyčių miltelių;
- 2 v. š. Kajeno paprikos;
- 40 g aitriosios paprikos;
- 1/2 a. š. druskos;
- 4,5 a. š. paprikos;
- 2 v. š. juodųjų pipirų;
- 2 a. š. rudojo cukraus;
- 2 a. š. kumino sėklų.
„Ranch dip and dressing“ mišiniui reikės:
- 3 v. š. džiovintų svogūnų drožlių;
- 2,5 a. š. paprikos;
- 1 v. š. džiovintų petražolių;
- 2 a. š. druskos;
- 2 a. š. cukraus;
- 2 a. š. pipirų;
- 1,5 a. š. česnakų miltelių.
Gaminimas:
Prieskonių mišinių:
Sudėkite ir gerai išmaišykite visas sudedamąsias mišinių dalis. Galite naudoti ir jau iš anksto paruoštus panašius į nurodytus recepte prieskonių mišinius.
Kiaušinių:
Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir perpjaukite išilgai pusiau.
Išimkite trynius ir perdėkite į atskirą indą, o baltymus sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę.
Sudėkite į lėkštę su tryniais likusius ingredientus kiaušiniams (majonezą, garstyčias, „Ranch Dip and Dressing“ mišinį ir salierą) ir gerai išmaišykite.
Baltymų paruošimas skrudinimui:
Sumaišykite duonos džiuvėsėlius ir prieskonius negiliame dubenėlyje.
Kitame dubenėlyje sumaišykite kiaušinius su grietinėle.
Į trečią dubenėlį įpilkite miltų.
Įpilkite į puodą ar keptuvę bent 2,5 cm aliejaus ir nustatykite vidutinę kaitrą.
Kiekvieną kiaušinio baltymo puselę pamirkykite į miltus, po to – į kiaušinį ir pagaliau – į džiuvėsėlius ir įmeskite į įkaitusį aliejų.
Paskrudinkite kelias minutes, kol apskrus iš abiejų pusių.
Kiaurasamčiu išimkite apskrudusius kiaušinių baltymus ir uždėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad nuvarvėtų aliejus.
Kai visi kiaušiniai apskrus, ant kiekvieno jų uždėkite maždaug po 1 a. š. kiaušinių įdaro (kad būtų gražiau, galite jį išspausti konditeriniu švirkštu ar konditeriniu maišeliu su antgaliu) ir papuoškite salierais bei petražolėmis.
Skanaus!