Šį kartą senovinis vaflių receptas, kurį paveldėjau iš savo močiutės. Trapūs, skanūs ir dvelkiantys nostalgija.
Senoviniai vafliai
Reikės:
- 200 g sviesto,
- 200 g cukraus (galite mažinti kiekį),
- 150 g miltų,
- 5 kiaušinių,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
- 1 žiupsnelio druskos.
- Jeigu norite traškesnių vaflių, dėkite šaukštą kukurūzų krakmolo.
Kaip gaminti
Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje. Kai sviestas ištirps, perpilkite į dubenį, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinkite.
Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į cukraus ir sviesto masę įmuškite kiaušinius ir gerai ištrinkite.
Palaipsniui berkite miltus, sumaišytus su druska, ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite vaflinę ir patepkite sviestu.
Pilkite į vidurį po samtuką tešlos ir kepkite, kol apskrus.
Išėmę vaflį iš karto susukite.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“