Žuvis ir daržovės – daugelio mėgstamas puikus derinys, kuriuo mėgautis galima ir per pietus, ir vakare.
O makaronai iš cukinijų ne tik gražiai atrodys, bet ir pradžiugins puikiu skoniu. Tuo labiau, kad jų pasigaminti labai paprasta, ypač turint spiralinę daržovių pjaustyklę. O jei neturite – cukinijų pjaustymas tikrai neatims daug laiko.
Tokius makaronus galėsite ruošti ir su kitais pačiais įvairiausiais priedais ar padažais, kuriuos ruošiate makaronų patiekalams.
Lašiša su cukinijų makaronais
Reikės (2 porcijoms):
- 350 g lašišų filė be odos,
- alyvuogių aliejaus kepti,
- druskos,
- pipirų,
- čiobrelių,
- dviejų mažų jaunų cukinijų,
- citrinos.
Cukinijas supjaustykite ilgomis makaronus primenančiomis juostelėmis. Lašišą padalinkite į du kepsnius.
Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejaus ir apkepkite lašišą po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol apskrus. Apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais. Padėkite šiltai.
Į keptuvę vėl pilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite cukinijų makaronus, pabarstykite druska ir kepkite atsargiai maišydami vieną-dvi minutes, kol sušils. Neperkepkite – cukinijos turi likti traškios.
Dėkite cukinijų makaronus į lėkštę, ant viršaus dėkite kepsnį, apšlakstykite citrinų sultimis.
Skanaus!