Žaliųjų žirnelių sriuba: lengva, gardu, gaivu ir greita

2018 m. balandžio 23 d. 13:03
Lrytas.lt
Vien dėl to, kad orai šyla vis labiau, neturėtumėte sriubos puodo nukišti į tolimiausią spintelės kampą. 
Daugiau nuotraukų (1)
Ši žaliųjų žirnelių sriuba – lengva, gardi, gaivi ir greitai pagaminama. 
Tad pasikvieskite į lėkštes pavasarį! 
Trinta žaliųjų žirnelių sriuba
Reikės: 
  • 2 stiklinių šaldytų ar šviežių žirnelių,
  • 0,5 l daržovių sultinio,
  • 0,5 l vandens,
  • 1 svogūno,
  • 4 v. š. alyvuogių arba kokosų aliejaus,
  • druskos ir pipirų.
  • šviežių mėtų, petražolių, laiškinių česnakų ar kitų šviežių žalumynų.
Patiekti reikės: 
  • grietinės arba jogurto, 
  • skrebučių su ožkos sūriu.
Kaip gaminti
Į puodą pilkite aliejaus ir apkepkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Supilkite sultinį ir vandenį, užvirinkite. 
Berkite žirnelius ir kuo greičiau užvirinkite. Jeigu naudosite šviežius, virkite ne ilgiau 5 minučių, šaldytiems pakaks ir 3 minučių. 
Nukaiskite puodą, suberkite kapotus žalumynus, druską, pipirus. Sutrinkite trintuvu visą sriubą arba tik pusę ir sumaišykite su likusia dalimi. 
Patiekite su skrebučiais su ožkos sūriu. Jeigu norite, sriubą galite pagardinti grietine ar jogurtu.
Galima apibarstyti skrudintomis moliūgų sėklomis, kapotais laiškiniais česnakais, o tiems, kurie negali be mėsos, puikiai tiks pakepinti traškios šoninės gabalėliai.
sriubažirneliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.