Ši žaliųjų žirnelių sriuba – lengva, gardi, gaivi ir greitai pagaminama.
Tad pasikvieskite į lėkštes pavasarį!
Trinta žaliųjų žirnelių sriuba
Reikės:
- 2 stiklinių šaldytų ar šviežių žirnelių,
- 0,5 l daržovių sultinio,
- 0,5 l vandens,
- 1 svogūno,
- 4 v. š. alyvuogių arba kokosų aliejaus,
- druskos ir pipirų.
- šviežių mėtų, petražolių, laiškinių česnakų ar kitų šviežių žalumynų.
Patiekti reikės:
- grietinės arba jogurto,
- skrebučių su ožkos sūriu.
Kaip gaminti
Į puodą pilkite aliejaus ir apkepkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Supilkite sultinį ir vandenį, užvirinkite.
Berkite žirnelius ir kuo greičiau užvirinkite. Jeigu naudosite šviežius, virkite ne ilgiau 5 minučių, šaldytiems pakaks ir 3 minučių.
Nukaiskite puodą, suberkite kapotus žalumynus, druską, pipirus. Sutrinkite trintuvu visą sriubą arba tik pusę ir sumaišykite su likusia dalimi.
Patiekite su skrebučiais su ožkos sūriu. Jeigu norite, sriubą galite pagardinti grietine ar jogurtu.
Galima apibarstyti skrudintomis moliūgų sėklomis, kapotais laiškiniais česnakais, o tiems, kurie negali be mėsos, puikiai tiks pakepinti traškios šoninės gabalėliai.