Šiuo receptu pasidalino mergina iš Malaizijos, ir man jis buvo naujiena.
Prisipažinsiu – man keistai atrodė marinate naudojamas mangas, bet smalsumas nugalėjo, ir penktadienio popietę mėgavomės puikiais šašlykais.
Tiesa, draugė rekomendavo taip marinuoti vištieną, bet aš paruošiau kiaulienos sprandinės šašlykus.
Su mangu ir aitriąja paprika marinuoti šašlykai
Reikės:
- 1,5 kg kiaulienos sprandinės,
- 1 šaukštelio pipirų grūdelių (naudojau spalvotus pipirus),
- 1 šaukštelio kalendros grūdelių,
- 1 šaukštelio kumino,
- 1,5 šaukštelio druskos,
- 400 g mango minkštimo,
- 8 šaukštelių baltojo vyno acto,
- 6 šaukštelių cukraus,
- 2 nedidelių aitriųjų paprikų,
- 4 skiltelių sutraiškyto česnako,
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 4 šaukštų kokybiško pomidorų padažo.
Kaip gaminti
Prieskonius lengvai pakepiname sausoje keptuvėje ir sugrūdame su druska. Suberiame prieskonius į trintuvą ir sudedame visus marinato ingredientus į trintuvą ir triname apie minutę, kol viskas gerai susitrins į tyrelę.
Kiaulienos sprandinę supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir užpylę tyrele gerai išmaišome.
Dedame į šaldytuvą ir palaikome kiek galima ilgiau (aš laikiau nuo ryto iki popietės).
Veriame ant iešmų ir pavartydami kepame virš žarijų, kol iškepa.
Valgome su daržovėmis ir virtais ryžiais.
Receptas iš „Samčio užrašai“