Tokiais varškės sausainiais ji visuomet lepindavo mus, anūkus. Todėl man jie žadina vien tik gerus prisiminimus: iškart pakvimpa vaikyste, močiutės virtuve, balta užuolaida ant lango, ką tik iškeptais sausainiais ir pieno stikline.
Receptas paprastutis, produktai nebrangūs, tačiau sausainėliai labai gardūs. Dalinuosi receptu.
Močiutės varškės sausainiai
Reikės:
- 250 g šalto margarino kepiniams,
- 400 g varškės (9 proc.),
- 480 g miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- cukraus.
Iš visų produktų, išskyrus cukrų, suminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis. Kiekvieną gabalą iškočioti į stačiakampį ar kvadratą, iš vienos pusės apibarstyti cukrumi.
Perlenkti tešlą (cukruota puse į vidų) perpus, viršų vėl apibarstyti cukrumi, kočėlu lengvai įspausti cukrų į tešlą ir dar kartą perlenkti perpus. Viršų apibarstyti cukrumi, supjaustyti kvadratėliais ir dėti ant kepimo popieriumi išteptos skardos.
Iš tešlos galima daryti ir skareles: išpjauti maždaug 8-10 cm skersmens apskritimus ir juos taip pat apibarstant cukrumi sulankstyti į keturias dalis.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje 25-30 min., kol paviršius gražiai paruduos.