Padažas itin tinka, nes turi ir aštrumo, ir gaivumo. Paruošti nėra sudėtinga, bet patiekalas tikrai vertas dėmesio.
Jautienos didkepsnis su keptu kiaušiniu ir aštriu padažu
2 porcijoms reikės:
- 2x220 g brandintos jautienos mentės didkepsnių;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 3 vidutinio dydžio bulvių;
- žiupsnelio džiovintų krapų;
- 2 kiaušinių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
Padažui reikės:
- dviejų gerų žiupsnelių šviežiai pjaustytų petražolių;
- iš 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
- kelių griežinėliais marinuotų Chalapos paprikų;
- žiupsnelio cukraus;
- druskos.
Į dubenėlį išspauskite česnaką, supilkite aliejų, įberkite šiek tiek šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišykite.
Marinate pavoliokite kepsnius ir palikite pasimarinuoti 30 min.
Bulves švariai nuplaukite, išilgai perpjaukite į 4 dalis, užpilkite šlakelį aliejaus, užberkite krapų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite.
Perdėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Į trintuvą sudėkite padažui skirtus ingridientus ir keletą kartų pamalkite. Būtinai ragaukite ir pridėkite, ko trūksta jūsų skoniui.
Jautienos kepsnius po keletą minučių kepkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Tuomet įvyniokite į foliją ir palikite 5 min. šiltai.
Kiaušinius įmuškite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir iškepkite.
Viską patiekite lėkštėje ir mėgaukitės.
Skanaus!
P.S. nei didkepsnio, nei kiaušinių negardinau druska. Bet jei jums reikia, būtinai tai padarykite.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“