Šis šokoladinio pyrago receptas pasaulyje muša populiarumo rekordus

2018 m. balandžio 9 d. 18:05
Lrytas.lt
Receptas
Drėgnas šokoladinis pyragas, daugeliui žinomas anglišku „Brownie“ pavadinimu, yra daugelio pamėgtas desertas.
Daugiau nuotraukų (1)
Internete apstu receptų, kaip pasigaminti tokį šokoladainį. Tačiau nė vienas jų neprilygsta šiam.
Taip yra todėl, kad į šio pyrago sudėtį įeina ypatingas ingredientas – biskvitiniai sausainiai su glaistu ir įdaru, kurių galima nusipirkti ir Lietuvoje.
Receptu, kaip pasigaminti drėgną šokoladinį pyragą su „Jaffa“ sausainiais, pasidalijo interneto svetainė „Good Housekeeping“. Vaizdo įrašą, kuriame parodyta, kaip išsikepti šį pyragą, jau peržiūrėjo daugiau nei 11 milijonų žmonių visame pasaulyje!
O jeigu norėsite tokį pasigaminti patys, pateikiame pyrago receptą.
Reikės:
  • 175 g nesūdyto sviesto;
  • 150 g susmulkinto tamsaus šokolado (geriausia turinčio bent 70 proc. kakavos);
  • 300 g cukraus;
  • 3 vidutinio dydžio kiaušinių;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 apelsino žievelės;
  • 40 g kakavos;
  • 75 g miltų;
  • 18 „Jaffa“ sausainių;
  • 3 v. š. apelsinų marmelado;
  • 1 v. š. apelsinų sulčių;
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (arba 160 laipsnių su konvekcija) ir išklokite 20,5 cm skersmens kvadratinį kepimo indą kepimo popieriumi.
2. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą karščiui atspariame inde, įdėtame į vandens sklidiną keptuvę ar puodą, kaitinamą ant viryklės. Kai bus vientisa masė, išimkite karščiui atsparų indą iš keptuvės ar puodo su vandeniu.
3. Kol šokolado masė neatvėso, suberkite į ją cukrų ir gerai išmaišykite. Tada įmuškite ir išmaišykite 3 kiaušinius. Vėliau įberkite vanilės ekstrakto ir įtarkuokite apelsino žievelę. Vėl viską gerai išmaišykite. Pagaliau supilkite kakavą ir miltus. Išmaišykite viską iki vientisos masės.
4. Supilkite dalį turimos masės į įkaitintą padėklą ir tolygiai ją paskirstykite mentele.
Ant viršaus išdėliokite „Jaffa“ sausainius ir apliekite likusia šokoladine mase. Vėl ją paskirstykite tolygiai ir įmeskite dar sausainių.
Kepkite 30-35 min. arba kol pyragas, švelniai papurčius kepimo indą, nedrebės. Leiskite jam visiškai atvėsti iš orkaitės išimtame kepimo inde.
5. Kol pyragas kepa, atskirame puode švelniai pakaitinkite marmeladą su apelsinų sultimis. Pamaišykite, kad virstų vientisa mase, o tada, nuėmę nuo kaitros, palikite kelias minutes atvėsti.
6. Kai iškeptas pyragas atvės, išimkite iš padėklo, supjaustykite ir apšlakstykite jį apelsininiu padažu.
Prieš patiekiant palaikykite jį 1 val. šaldytuve arba visiškai atvėsinkite kambario temperatūroje.
Skanaus!
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.