Švediški kukuliai, dėl kurių daugelis traukia į „Ikea“ – jų lengva pasigaminti patiems

2018 m. balandžio 5 d. 14:13
Odeta Kudopčenkė, „Samčio užrašai“
Apie šiuos kukulius girdėjau daug pagyrų. Kiekvienas, apsilankęs „Ikea“ parduotuvėje, susigundo jų paragauti su bruknių uogiene.
Daugiau nuotraukų (1)
Ir aš ten apsilankau, bet kukulių nevalgau – esu juos gaminusi ne kartą ir ne du. 
Šį kartą kiek kitoks jų variantas. Aš naudojau maišytą kiaulieną su vištiena, nors iš tikrųjų reikėtų maišyti jautieną su kiauliena.
Švediški mėsos kukuliai
Reikalingi produktai (6 asmenims): 
  • 400 g kiaulienos faršo,
  • 300 g vištienos faršo,
  • 1 svogūnas,
  • 2 kiaušiniai,
  • 100 ml pieno,
  • 120 g maltų džiūvėsėlių,
  • 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
  • 0,5 šaukštelio druskos,
  • 1 žiupsnelio maltų pipirų.
Padažui:
  • 4 šaukštai sviesto,
  • 3 šaukštai miltų,
  • 400 ml jautienos sultinio.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Atvėsinkite.
Sumaišykite kiaulienos faršą su vištienos faršu, berkite prieskonius, džiuvėsėlius, dėkite svogūnus ir pilkite pieną. Viską gerai išmaišykite.
Nulipdykite dviejų kąsnių kukuliukus ir dėkite į kepimo skardą. 
Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, maišydami suberkite miltus ir pastoviai maišydami pakepinkite porą minučių.
Supilkite sultinį ir užvirinkite. Kai padažas šiek tiek sutirštės, užpilkite ant kukuliukų ir patroškinkite dar porą minučių.
Valgykite su bulvių koše ir bruknių uogiene.
kukuliaimėsos kukuliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.