Taip tikina „Skonio“ skaitytoja Valmantė Budginaitė, atsiuntusi savo mėgstamą ir visų giriamą receptą.
„Tai gana greitai pagaminamas, paprastas ir labai skanus patiekalas! Gaminsime čanachus – troškinius indeliuose. Jais galime ne tik pavaišinti draugus, bet ir patiekti šventiškam stalui“, – rašo ji.
Dalinamės Valmantės receptu. Pravers ir kasdienai, ir šventėms.
Čanachai
Reikės:
- 4 svogūnų galvų,
- 3 morkų,
- 10-15 bulvių,
- 700 g kalakuto krutinėlės arba bet kokios kitokios mėsos (pvz., kiaulienos sprandinės, vištienos ir pan.),
- 4-6 pomidorų,
- prieskonių,
- česnako,
- majonezo.
Viską supjaustome kubeliais, mėsa pamarinuojame su česnaku ir mėgstamais prieskoniais, aš naudojau druską ir pipirus.
Sluoksniuojame produktus indeliuose tokia tvarka: pirmiausia svogūnai, vėliau morkos, ant jų – bulvės, kurias šiek tiek apibarstome druska, tada dedame mėsą ir pabaigai – pomidorą.
Uždengtus indelius dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 1 valandą, po to atidengiame ir kepame dar 30 min.
Skanaus!