Bet jeigu toks kiaušinis atrodo nuobodžiai, siūlome išbandyti kiaušinių salotas su keletu žalių ingredientų. Salotos atrodys daug gyvesnės, bus traškesnės, sveikesnės, o svarbiausia – neatsibodusios.
Ypatingo skonio salotoms suteiks ne paprastas majonezas, o majonezo padažas su garstyčiomis ir krienais.
Skanaukite salotas vienas ar tepkite kaip užtepėlę ant duonos.
Ir išsaugokite šį receptą, kad žinotumėte, ką veikti su gausybe virtų kiaušinių po Velykų.
Žaliosios kiaušinių salotos
Reikės:
- 8 kiaušinių,
- 3-4 salierų stiebų,
- laiškinių česnakų arba svogūnų laiškų,
- šviežių krapų,
- kelių šaukštų majonezo,
- šaukšto garstyčių,
- šaukšto krienų,
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Kiaušinius dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Virkite ne ilgiau kaip 9-10 minučių, kad nepervirtumėte, ir trynys nebūtų sausas, o baltymas – lyg guminis.
Išvirusius sudėkite į labai šaltą vandenį su ledukais ir atvėsinkite.
Nulupkite ir supjaustykite, bet labai nesusmulkinkite.
Salierų stiebus supjaustykite žiedeliais, svogūnų arba česnakų laiškus ir krapus sukapokite.
Berkite druskos, pipirų ir viską sumaišykite su majonezu bei 1-2 šaukštais garstyčių bei krienų.
Tepkite ant paskrudintos duonos, dėkite pomidoro ar agurko riekelių ir mėgaukitės.