Ji siūlo gaminti šį tortą šventėms ir stebinti artimuosius savo šedevrais.
Dalinamės jos receptu.
Šventinis lašišos tortas
Reikės:
- 0,5 kg bemielės sluoksniuotos tešlos (5 - 6 lapelių),
- 300 g sūdytos lašišos,
- 300 g tepamo varškės kremo,
- 2-3 pomidorų,
- žalumynų (krapų, petražolių),
- 2-3 v. š. majonezo (nebūtinai).
Kaip gaminti
Išsikepiau sluoksniuotos tešlos lakštus (kepti 180 laipsnių temperatūroje 12-15 min.).
Naudojau 22 cm apvalios formos tortinę su nusegamais šonais.
Tortinės dugne patiesiau kepimo popierių ir pradėjau formuoti tortą.
Supjausčiau lašišos filė, susmulkinau pomidorus, žalumynus.
Į tortinę padėjau iškepusį lakštą, aptepiau varškės kremu (prieš tai galite patepti majonezu) ir užbarsčiau žalumos.
Ant kremo sudėjau smulkintą lašišą ir pomidorus.
Toliau vėl dėjau lakštą, kremą ir t. t. sluoksniavau, kol pasibaigė produktai (man išėjo 3 pertepti sluoksniai).
Vieną lakštą pasilikau tortui papuošti – sutrupinau iškepusį lakštą ir trupiniais apibarsčiau torto viršų. Šonus puošiau smulkintais žalumynais.
Puoškite kaip tik jums patinka. Leiskite sau improvizuoti.
Viskas. Paruoštą tortą pastatome į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus!