Šokoladinis keksas su mačia
Reikalingi produktai:
290 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
225 g minkšto kambario temperatūros sviesto,
150 g cukraus,
4 dideli kiaušiniai,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
120 ml pieno,
4 šaukštai kakavos,
2,5 šaukšto mačios miltelių,
200 ml grietinėlės,
150 g juodojo šokolado.
Kaip gaminti
Sviestą išplakti iki baltumo su cukrumi. Mušti po vieną kiaušinį ir kaskart palaukti, kol gerai išsiplaks. Įmaišyti vanilinį cukrų.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais.
Į kiaušinių ir sviesto plakinį pakaitomis dėti miltus ir po truputį pilti pieną. Tuomet atidėti 1/3 tešlos, įmaišyti į ją mačios miltelius. Į kitą dalį įmaišyti kakavą.
Tešlą su arbata išpilti į skardelę ir kepti apie 20 min., 175C temperatūroje. Iškepus atvėsinti ir išpjauti norimos formos gabaliukus.
Į kekso formą įpilti tiek šokoladinės tešlos, kad pasidengtų dugnas. Sustatyti eilute išpjautus žalius mačios gabaliukus ir supilti likusią tešlą.
Kepti 175 C temperatūroje, apie 35 min.
Iškepusį ir atvėsintą keksą papuošti šokoladiniu glajumi ir likusio žalio biskvito trupiniais.
Glajui užvirti grietinėlę ir supilti ją ant susmulkinto juodo šokolado. Po kelių minučių išmaišyti iki vientisumo, šiek tiek atvėstinti ir apipilti keksą.
Skanaus!