Šiuo receptu ji pasidalino „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Velykų skanėstai su Liucina Rimgaile“.
Jei nespėjote pažiūrėti ar užsirašyti – visus receptus rasite mūsų portale.
Brusketos su žirnelių pagardu, kiaušiniu ir parmezanu
Reikalingi produktai:
- kelios riekelės tamsios čiabatos duonos,
- stiklinė šaldytų žirnelių,
- šaukštas sviesto,
- pora skiltelių česnako,
- sauja-dvi šviežių bazilikų,
- šaukštas citrinų sulčių,
- druska ir pipirai,
- gabaliukas parmezano,
- virtas kiaušinis,
- majonezas.
Kaip gaminti
Stiklinę žirnelių atšildyti ir pavirti 3-5 min. Nukošti, sudėti sviestą, bazilikus, česnaką, citrinų sultis ir prieskonius. Viską sumalti smulkintuvu.
Duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apskrudinti orkaitėje.
Ant duonos dėti žirnelių pagardą, griežinėlį virto kiaušinio, apibarstyti tarkuotu parmezanu ir pagardinti mėgstamais prieskoniais bei majonezu (pagal skonį).
Skanaus!