Atrodo labai šventiškai ir gardžiai. Tad dalinamės.
Lašišų pyragas
Reikės:
- pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos,
- 2 kiaušinių,
- 200 g šaltai rūkytos lašišos filė,
- 350 g riebesnės varškės,
- 100 g špinatų,
- pipirų pagal skonį,
- druskos pagal skonį,
- 200 g fermentinio sūrio.
Kaip gaminti
1. Varškę sutriname iki vientisos masės, pagardiname prieskoniais.
2. Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu, tuomet smulkiai supjaustome. Lašišą taip pat susmulkiname ir viską dedame į varškės masę.
3. Sutarkuojame fermentinį sūrį ir dedame į masę.
4. Išplakame kiaušinius iki putų ir supilame į masę, galime truputėlį pasilikti pyragaičio aptepimui.
5. Visą masę gerai išmaišome.
6. Ant vieno sluoksniuotos tešlos lakšto dedame įdaro ir uždedame kitą lakštą, tuomet šakute prispaudžiame aplink visą pyragą. Aptepame likusiu kiaušinių plakiniu ir kepame 170-180 C temperatūroje 50 min.
Galima valgyti ir karštą, ir šaltą.