Sterkas su sveikuoliškomis kruopomis ir daržovėmis – sotu, gardu ir sveika

2018 m. kovo 19 d. 13:57
Lrytas.lt
Šis patiekalas tiks ir pietums, ir vakarienei. Gero maisto žinovė Aistė Šetkauskė siūlo išsikepti sterko, kurį gamindami ilgai neužtruksite. Patiekite jį su bolivinėmis balandomis ir trumap apkeptomis daržovėmis. 
Daugiau nuotraukų (4)
Žuvis, pasak A.Švetkauskės, virškinama lengviau nei mėsa, todėl ją valgyti labai sveika. Kuo žuvis šviežesnė, tuo ji naudingesnė.
Riešutų poskonį turinčios bolivinės balandos – tikras sveikatos šaltinis: jose yra daug mineralinių medžiagų, amino rūgščių. Tačiau norint jas skaniai paruošti reikia atminti vieną taisyklę: kruopas reikėtų perplauti ir palaikyti 15 minučių – per tą laiką dings jų kartumas.
Bolivines balandas dėkite virti, o kol jos virs, ruoškite sterką: supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite prieskoniais. 
Kepkite karštame svieste, po 2-3 minutes kiekvieną pusę. Druską barstykite tik baigdami kepti.
Daržoves trumpai apkepkite. Patiekite sterką su daržovėmis ir bolivinėmis balandomis.
Skanaus!
 
sterkasbolivinė balandadaržovės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.