Žuvis, pasak A.Švetkauskės, virškinama lengviau nei mėsa, todėl ją valgyti labai sveika. Kuo žuvis šviežesnė, tuo ji naudingesnė.
Riešutų poskonį turinčios bolivinės balandos – tikras sveikatos šaltinis: jose yra daug mineralinių medžiagų, amino rūgščių. Tačiau norint jas skaniai paruošti reikia atminti vieną taisyklę: kruopas reikėtų perplauti ir palaikyti 15 minučių – per tą laiką dings jų kartumas.
Bolivines balandas dėkite virti, o kol jos virs, ruoškite sterką: supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite prieskoniais.
Kepkite karštame svieste, po 2-3 minutes kiekvieną pusę. Druską barstykite tik baigdami kepti.
Daržoves trumpai apkepkite. Patiekite sterką su daržovėmis ir bolivinėmis balandomis.
Skanaus!