Perlinių kruopų ir grybų troškinys – iškart įtraukėme į savo virtuvės topus

2018 m. kovo 13 d. 11:34
Gintė Š.
Receptas
Dienoms, kai nesinori mėsos – puikus pasiūlymas. Iš paprastų produktų pagamintas troškinys iškart buvo įtrauktas į namų virtuvės topus. Vieną dieną išbandę naują receptą kitą dieną gaminome ir vėl – norėjosi dar kartą pajusti šią įdomią skonių dermę. 
Daugiau nuotraukų (2)
Švieži miško grybai, žinoma, šį patiekalą pakylėtų dar aukščiau. Originalioje receptūroje buvo nurodytos voveraitės, bet kadangi receptą užtikau grybų sezonui pasibaigus, išbandžiau šį troškinį su kreivabudėmis, rudaisiais pievagrybiais, portalbela – visi grybai puikiai tiko! Nebandžiau, bet manau, kad tiktų ir šaldyti grybai. 
O jau ko vertas kepamų grybų, sviesto, česnako ir čiobrelių kvapas! Garantuoju, vien jis susuks galvą. 
Patiekalas patogus ir tuo, kad iš anksto išsivirus perlinių kruopų jį pagaminti galima labai greitai. Manau, kad puikiai tiktų ir grikiai.
Nuoširdžiai siūlau išbandyti!
Perlinių kruopų ir grybų troškinys
Reikės (iš nurodyto kiekio išeis 2-3 porcijos): 
  • 1 puodelio perlinių kruopų,
  • 150–200 g grybų, supjaustytų gana stambiais gabalėliais,
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų, supjaustytų pusžiedžiais, 
  • augalinio aliejaus (rapsų, saulėgrąžų), 
  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos, juodųjų pipirų,
  • džiovintų čiobrelių, 
  • 2 česnako skiltelių,
  • 3 v. š. sviesto,
  • 2 v. š. citrinų sulčių, 
  • 50 g tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio, 
  • kapotų kalendrų ar petražolių.
Kaip gaminti 
Išmirkykite ir išvirkite kruopas. 
Svogūnus apkepkite augaliniame aliejuje maždaug 5-7 minutes, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Likusį aliejų supilkite į indelį – jo prireiks vėliau.
Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, dėti stambiai pjaustytus grybus. Nedėkite per daug, kad grybai būtų vienu sluoksniu. Kepkite iš abiejų pusę maždaug po 3 minutes, kol apskrus. Apibarstykite druska, pipirais, sumažinkite kaitrą, dėkite sviestą, skiltelėmis pjaustytus česnakus ir čiobrelius. Kepkite grybus apliedami susidariusiomis sviesto putomis maždaug 3-4 minutes. 
Perkelkite grybus į dubenį ar lėkštę. Į likusius keptuvėje riebalus supilkite anksčiau atidėtą aliejų, berkite perlines kruopas, citrinų sultis, druskos, pipirų. Apkepkite, galiausiai sudėkite grybus, keptus svogūnus, apibarstykite sūriu ir dar kiek pakaitinkite. 
Patiekdami galite apibarstyti trintu sūriu, žalumynais. 
Skanaus!
Daugiau skanių troškinių be mėsos receptų rasite žemiau:
troškinysgrybaiperlinės kruopos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.