Vos vienas ingredientas gerokai pakeitė burokėlių sriubos skonį

2018 m. kovo 12 d. 10:46
„Kūmutės virtuvė“
Receptas
Vienas ingredientas gali pakeisti patiekalą. Ir taip radikaliai, kad paragavus norisi ploti katučių. 
Daugiau nuotraukų (2)
Toks vienas produktas, netyčia įkritęs į burokėlių sriubą, pakeitė mano mitybą. Mat burokėlių sriubos nevalgiau nuo darželio laikų, kažkas joje mane gasdino. 
Gal kraujo spalva? O gal istorija, kai būdama kokių ketverių giminių baliuje paprašiau tetos ridikėlio. Bet kadangi dar painiojau žodžius, pasakiau „burokėlio“. Teta buvo išmintinga, ji kelis kartus perklausė ar tikrai noriu bu-ro-kė-lio, bet aš iš susigėdimo taip susipainiojus tik linkčiojau, todėl ji man davė virtą luptą burokėlį ir, žinoma, stebėjo, kaip aš jį valgau. Buvo bai-siai bloga. Toks ir buvo likęs santykis su jais, atsargus, ir ypač ne sriuboje. 
Bet tik iki tol, kol pradėjau gaminti kitokią burokėlių sriubą – su džiovintais obuoliais.
Taigi, jei vakare susėsime prie stalo keturiese, į 5 l puodą pilu 3 l vandens ir dedu 1 kg jautienos kulninės (ar krūtinės su kaulu).
Vandeniui užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu puodą ir palieku virti 40-45 min. Per tą laiką paruošiu daržoves:
  • 3 vidutines bulves supjaustau stambiais šiaudeliais,
  • 2 vidutines morkas – tokiais pačiais šiaudeliais,
  • 1 didelį virtą buroką sutarkuoju burokine tarka,
  • 1 stiklinę džiovintų obuolių  supjaustau kubeliais
  • 1 vidutinį svogūną sukapoju stambiais kubeliais.
Išvirusią jautieną iškeliu į lėkštę ir palieku atvėsti, o tuo tarpu įkaitinu keptuvę su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir sudedu svogūnus ir morkas, lėtai maišydama kepu apie 10 min. 
Jautieną atskiriu nuo kaulo ir susmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Sultinį, jei reikia, perkošiu, vėl užkaičiu ir sudedu mėsą ir visas daržoves, išskyrus burokėlius ir obuolius.
Lukteliu 5-7 min., tuomet įpilu 2 v. š. obuolių acto, sudedu burokėlius ir obuolius. Pasūdau, pagardinu prieskonių sriubai mišiniu, jei sriuba atrodo per tiršta – įpilu šiek tiek karšto vandens. Išjungus ugnį, puodą dengiu dangčiu ir leidžiu sriubai subręsti bent 15 min. Tiekiu su grietine ar grietinėle ir ruginės duonos riekele.
Sriuba gaunasi tiršta, obuolių actas suintensyvina burokėlių raudonį, spalviniai gaunasi labai graži, ir labai soti sriuba.
Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“
sriubaburokėlių sriubaobuoliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.