Štai kokį pasiūlymą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė „Skonio“ skaitytoja Odeta Kudopčenkienė.
Tartaletė su vaisiais
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 100 g sviesto,
- 5 šaukštai cukraus,
- 200 g miltų,
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
- 1 kiaušinis,
- žiupsnelis druskos.
Kremui:
- 3 kiaušinių tryniai,
- 3 šaukštai cukraus,
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
- 1 šaukštas bulvių krakmolo,
- 1 stiklinė pieno,
- 1 šaukštas sviesto.
Viršui:
- 1 kivis,
- 2 mandarinai,
- 1 kekė vynuogių,
- 1/2 kons. persiko,
- 50 g bespalvės želatinos,
- 100 ml vandens.
Pastaba: vaisius galite naudoti kokius tik norite.
Kaip gaminti
Pagrindui sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Kremui trynius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užvirinkite ir nuolat maišydami supilkite kiaušinio trynių masę. Visą laiką maišykite, kol masė sutirštės. Nukaiskite nuo ugnies, leiskite šiek tiek pravėsti ir sudėję sviestą išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temperatūros.
Kepimo indą ištepkite riebalais.
Tešlą iškočiokite ir gražiai patieskite kepimo inde. Ant tešlos dėkite kepimo popieriaus ir užpilkite pupelių, kad kepdama tešla neiškiltų, o gražiai iškeptų. Kepkite 15 min. Tada nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar pakepkite 15 min., kad gražiai parustų. Atvėsinkite.
Ant pagrindo dėkite kremą ir gražiai paskirstykite per visą plotą.
Pasirinktus vaisius nuplaukite/nulupkite ir susmulkinkite pagal norą. Išdėliokite ant kremo viršaus.
Vandenį užvirinkite, suberkite želatiną, išmaišykite ir pavirkite dar minutę. Šiek tiek ataušinę šaukštu gražiai apliekite vaisius ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.