Pasigaminkite kitokių cepelinų – be mėsos, o padažą – be pieno produktų.
Cepelinai su morkų įdaru yra populiarūs Žemaitijoje. Jų paragavę būna maloniai nustebinti net ir užkietėję mėsėdžiai.
Receptu dalijasi tinklaraščio „Kuras kūnui“ autorė, sveikos mitybos žinovė Emilija Miliauskė.
Cepelinai su morkų įdaru ir linų sėmenų grietinėlės padažu
10 cepelinų reikės:
- 15 vidutinio dydžio bulvių,
- 2 didelių morkų,
- 2 svogūnų,
- 150 ml sojų pieno,
- 2 valg.š. linų sėmenų,
- kario,
- bazilikų,
- garstyčių miltelių,
- druskos.
Kaip gaminti
1. 5 bulves išvirti (virti su lupena, išvirus nulupti)
2. 10 bulvių sutarkuoti tarkavimo mašina.
3. Į atskirą dubenėlį per riešutų/sėklų maišelį nusunkti tarkius.
4. Dubenėlyje per 20-30 min nusistovės krakmolas. Skystį nupilti. Krakmolas liks dugne.
5. Virtas bulves sumalti mėsmale. Suminkyti virtas ir tarkuotas bulves kartu su krakmolu ir žiupsneliu druskos iki vientisos tešlos.
6. Įdarui keptuvėje alyvų aliejuje apkepti 1 smulkiai pjaustytą svogūną, sudėti tarkuotas morkas ir prieskonius. Patroškinti, kol morkos suminkštės. Galima įpilti šlakelį vandens.
7. Formuoti cepelinus.
8. Padažui linų sėmenis su žiupsneliu druskos sumaišyti su sojų pienu. Palaikyti apie 30 min. Keptuvėje pakepinti 1 pjaustytą svogūną. Viską suplakti iki vientisos masės maisto plaktuvu.
9. Cepelinus dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti virš nedidelės ugnies apie 20-25 min.
Norintys kitokio skonio cepelinus gali gaminti su grybų, virtų trintų pupelių, troškintų raugintų kopūstų įdaru. Svarbu, kad įdaras būtų termiškai apdorotas.
Receptas iš „Kuras kūnui“