O jau kiek džiaugsmo širdutes valgyti visiems buvo!
Naminis šokoladas
Reikės:
- 100 g ekologiško kakavos sviesto,
- 100 g ekologiškos natūralios kakavos,
- 40 g datulių sirupo (jo, kaip ir kakavos sviesto, galima rasti kai kuriose didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat ekologiškų produktų arba interneto parduotuvėse, – red. past.).
Kaip gaminti:
1. Kakavos sviestą ištirpinti vonelėje (į puodą įpilu vandens, ant jo dedu stiklinį dubenėlį, ant mažos ugnies virinu vandenį, laukiu kol sviestas ištirps).
2. Ištirpinus kakavos sviestą, paliesti pirštu, ar jis nėra karštas. Liečiant turi būti ne karštas, o kambario temperatūros.
3. Į atvėsintą kakavos sviestą pilti sirupą, kakavą ir gerai išmaišyti.
4. Palaukti, kol visiškai atvės (jei taip dar neįvyko).
5. Pilti į norimą formelę (aš naudojau širdutes) gautą masę, dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kol sutvirtės.
6. Lengvai išimti šokoladą.
Jeigu norite gaminti su daigintais grikiais arba riešutais ar razinomis. Pilkite į formeles paruoštą masę, berkite įdaro, atsargiai ant viršaus užtepkite likusią masę.
Pastaba:
Prieš gamindami išplaukite formeles, gerai palaukite, kol išdžius, kitaip bus kaip man, liks lašiukai ant širdučių.
Patarimas:
Ar žinote, kad galima skaudančią gerklę išgydyti kakavos sviestu! Tiesiog mažą gabalėlį tirpinkite burnoje. Šis metodas tinka suaugusiems ir vaikams. Taip mes gydomės, jei gerklytes dirgina.
Šaltinis – „Vegan pipiras“.