Įprastai kakorai gaminami ne su mėsa, o su raugintais kopūstais.
Paragaukite ne tik kopūstais įdarytų, bet ir kitokių kakorų – su grybais arba morkomis. Juos galėsite kepti ir orkaitėje, ir kepsninėje.
Receptu dalijasi „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Kakorai
Reikalingi produktai:
- 10 vidutinių bulvių,
- 2 v. š. miltų,
- 2 v. š. krakmolo,
- 1 kiaušinis,
- 1 a. š. druskos.
Kaip gaminti
Bulves verdame su lupena, atšaldome, nulupame, sutriname ir gerai išmaišome su likusiais ingridientais. Dedame įdarą ir lipdome norimą formą.
Įdarui reikalingi produktai
Morkų:
- 2 didelės tarkuotos morkos,
- 1 kubeliais pjaustytas svogūnas,
- druska, pipirai.
Svogūną apkepiname, tada sudedame morkas. Kepame dar 4 min.
Kopūstų:
- 2 saujos raugintų kopūstų,
- 1 kubeliais pjaustytas svogūnas.
Apkepiname svogūną. Sudedame kopūstus. Apkepiname. Tada pilame truputį vandens ir virš mažos ugnies troškiname uždengę. Kai vanduo išgaruoja, įpilame truputį aliejaus ir dar kepame keletą minučių.
Grybų:
- 1 kubeliais supjaustytas svogūnas,
- 2 saujos džiovintų grybų (pamirkytų per naktį ir apvirtų 20 min),
- druska, pipirai.
Apkepiname svogūną. Sudedame grybus ir patroškiname 4 min.
Kaip kepti
Kakorus kepame 150-170 temperatūroje ant picos akmens, ant kepimo popieriaus. Kepimo popierių lengvai patepame aliejumi, dedame kakorus ir juos aptepame aliejumi.
Kepsninėje kepame netiesioginėje kaitroje.
Kepame apie valandą, vieną kartą apverčiame.
Skanaus!