Mėgėjai ir gurmanai, tikrai gaminsite ne vieną kartą.
Lenkiška grybų ir žuvies sriuba
Reikės:
- apie pusės litro virtų miško grybų,
- 25 g džiovintų baravykų,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 1 poro,
- apie 50 g saliero šaknies,
- 400 g lašišos,
- lydyto sviesto,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos,
- pipirų,
- laurų lapelių,
- 70 g grietinėlės (gali būti 18 proc., bet kuo riebesnė, tuo skaniau).
Kaip gaminti
Susmulkinkite porą, morką ir salierą, į puodą dėkite gabalėlį lydyto sviesto ir šaukštą aliejaus, patroškinkite daržoves, kol jos suminkštės. Tada sudėkite iš vakaro užmerktus džiovintus baravykus ir įpilkite pusę skysčio, kuriame mirko baravykai. Leiskite daržovėms troškintis apie 20 min., berkite druskos, pipirų, laurų lapelių.
Kol daržovės troškinasi, paruoškite žuvį ir grybus. Į keptuvę dėkite gabaliuką sviesto, šaukštą aliejaus, 3 suspaustas česnako skilteles ir mažais gabaliukais supjaustytą lašišą, lengvai apkepkite, kol žuvis pabals.
Žuvį išimkite, česnaką išmeskite, o į likusius riebalus sukratykite smulkiai kapotą svogūną, apkepinkite ir supilkite miško grybus.
Patroškinkite, berkite druskos, pipirų ir suverskite ant daržovių, supilkite likusį grybų sultinį, šiek tiek vandens, užvirkite ir supilkite grietinėlę.
Tada virš nedidelės ugnies virkite tol, kol sriuba įgaus tirštoką konsistenciją. Paragaukite, kad netrūktų druskos, pipirų, ir suverskite keptą lašišą, pavirkite dar apie 5 min. ir patiekite.
Receptas iš „Zinos virtuvėje“