Šaltojo sezono stalas Estijoje neįsivaizduojamas be tokių riebių patiekalų, kaip kepta kiauliena ar paskrudinta juodoji dešra.
Šalia šių skanėstų neretai patiekiamas itin gardus garnyras – troškinti rauginti kopūstai.
Kopūstai maloniai rūgštūs su lengvai susikaramelizavusio tamsiojo alaus ir medaus arba rudojo cukraus skoniu.
Su medumi troškinti kopūstai
Reikės:
- 1 kg raugintų kopūstų,
- 100 g rudojo cukraus arba medaus,
- 1-2 arb. šaukštelių druskos,
- 500 ml tamsiojo alaus,
- saujos kmynų,
- 50 g sviesto.
Visus produktus sumeskite į didelį puodą ir kaitinkite virš nedidelės ugnies. Troškinkite maišydami iki kopūstai įgaus malonią auksinę spalvą ir susislėgs. Tai užtrunka apie valandą.
Šaldytuve gali stovėti savaitę. Prieš patiekiant pašildyti.