Marokietiška vištiena su kuskusu
Reikalingi produktai:
- 2 vištų šlaunelės,
- 20 g šviežio imbiero,
- 0,5 a. š. ciberžolės miltelių,
- 0,25 a. š. cinamono,
- 0,25 a. š. aštrios raudonos paprikos miltelių,
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 svogūnas,
- 1-2 skiltelės česnako,
- 1 raudonoji paprika,
- 2 v. š. razinų,
- 2 v. š. migdolų riešutų (su odele),
- 350 ml vištienos sultinio,
- 150 g kuskuso,
- petražolių,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Nuo šlaunelių pašalinti odą, perpjauti į dvi dalis.
Imbierą smulkiai supjaustyti, suberti ciberžolės miltelius, cinamoną, aštrią raudoną papriką, pilti aliejaus ir išmaišyti. Sudeti šlauneles, dar kartą permaišyti, kad mėsa pasidengtų marinatu ir palikti 30-40 min. marinuotis.
Svoguną stambiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais. Razinas nuplauti.
Kai šlauneles pasimarinuos, apkepti jas iš abiejų pusių po 4-5 min., tada sudėti svogūnus su česnakais ir dar 2 min. pakepinti. Po to viską sudėti į puodą, užpilti sultiniu, uždengti dangtį ir virš mažos ugnies troškinti apie 35 min.
Tada šlauneles išimti iš puodo, suberti kuskusą, razinas, papriką - pamaišyti ir ant viršaus sudėti vištieną. Vėl uždengti dangtį ir virš mažos ugnies troškinti 10 min.
Tuo tarpu sukapoti migdolus (didesniais gabaleliais) ir paskrudinti sausoje keptuvėje.
Petražoles susmulkinti.
Baigus troškintis vištienai su kuskusu įmaišyti migdolus, jeigu dar reikia, berkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Prieš patiekiant apibarstyti smulkintomis petražolėmis.
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“