O kitą dieną lieka viską pašauti į orkaitę, ir po 20 min. vakarienė paruošta.
Orkaitėje kepta menkės filė su daržovėmis
Reikės (4 porcijoms):
- 500 g ledjūrio menkės filė be odos;
- 4 virtų bulvių su lupenomis;
- 2 pomidorų;
- 3 skiltelių česnako;
- 170 g marinuotų pievagrybių;
- saujelės juodųjų alyvuogių;
- 0,5 a.š. džiovintų bazilikų;
- 1 a. š. rūkytos paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- citrinų sulčių pagal skonį.
Kepimo indą ištepkite aliejumi.
Išdėliokite griežinėliais pjaustytas virtas bulves, pomidorus, česnako skilteles. Sudėkite pievagrybius ir juodąsias alyvuoges. Pagardinkite viską druska, džiovintais bazilikais, užberkite dalį rūkytos raudonosios paprikos.
Menkės filė supjaustykite vienodais gabalėliais, iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir rūkyta paprika. Sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Išėmę iš orkaitės užberkite petražolių, apšlakstykite citrinos sultimis ir iš karto patiekite.
Skanaus!
Šaltinis: „Oditėlės blogas“