Universali tešla baltai duonai, batonui ar bandelėms – viskas būna nerealiai skanu

2018 m. vasario 19 d. 14:21
Loreta Grigalevičienė, „Loretos išbandyti receptai“
Receptas
Šiame recepte yra ingredientas, kurio pavadinimo, kaip pasakytų Haris Poteris, nevalia ištarti. Bet surizikuosiu.
Daugiau nuotraukų (1)
Ši tešla tinka, tiek batonams, tiek forminei duonai, beliašams ar bandelėms su bet kokiais įdarais.
Degtinė tešlai suteikia minkštumo, švelnumo. Batonas ar bandelės būna nerealiai skanios. O jei degtine užpilsite šafraną ar, pavyzdžiui, citrinos ar apelsino nutarkuotą žievelę, gausite ne tik įdomesnę spalvą, bet ir gerą skonį.
Tešla baltai forminei duonai ir kitiems kepiniams
Reikalingi produktai (stiklinės tūris 250 ml):
  • 300 ml vandens (galima keisti pienu ar kefyru),
  • 150 ml aliejaus,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 v. š. cukraus (be kaupo),
  • 1 a. š. druskos (be kaupo),
  • 2 v. š. degtinės,
  • ~4,5 stiklinės miltų,
  • 20 gr šlapių mielių arba 2 a. š. sausų mielių.
Kaip gaminti
Į šiltą vandenį dėti mieles, cukrų, gerai išmaišyti, pilti aliejų, berti druską, įmušti kiaušinį, pilti degtinę, išmaišyti, įsijoti miltus ir užminkyti tešlą.  
Tešla būna minkšta ir elastinga. Uždengti ją maistine plėvele ir kildinti 1,5-2 valandas. 
Suformuoti gaminį ir dar kildinti 10-20 min. 
Dėti į šaltą orkaitę, tada įjungti 180° laipsnių temperatūrą ir kepti, kol bus gražios auksinės spalvos. Ar iškepė, patikrinti sausu mediniu pagaliuku.
tešlabatonasbalta duona
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.