Tokių blynų jums dar neteko ruošti. Jie purūs, gardūs, sotūs ir maistingi.
Iš karto kils klausimas – o kas tas netikėtas ingredientas? Tai avinžirnių skystis, išplaktas iki purumo – tuomet jis tampa panašus į grietinėlę.
Sumaišome su trintais bananais, keliais šaukštais kukurūzų miltų ir kepam!
Taip paruošti blynai tinka ne tik veganams, vegetarams ar netoleruojantiems pieno produktų, glitimo ir panašiai. Jie tinka visiems, norintiems retkarčiais, o gal ir dažniau pakeisti kvietinius miltus, kiaušinius, pieno produktus. Tinka ir sportuojantiems!
Tad dalinuosi receptu.
Bananų ir kukurūzų blynai su avinžirnių skysčiu
Norint paruošti 15-18 vnt. blynų reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių skysčio arba skysčio, kuriame virė avinžirniai – apie 100 ml. Avinžirnius naudokite kitiems patiekalams – humusui ar puikiam troškiniui paruošti.
- 4-5 prinokusių bananų,
- 4-5 valgomųjų šaukštų kukurūzų miltų (jei per skysta, dėkite dar).
Iki standžių putų išplakite avinžirnių skystimą. Gauta masė bus panaši į plaktą grietinėlę. Angliškai ji vadinama 'aquafaba'.
Kol plakama grietinėlė, bananus sutrinkite kokteilinėje iki vientisos konsistencijos. Plakant galima dėti žiupsnelį tikros vanilės grūdelių arba gabalėlį vanilės ankšties.
Tada į sutrintus bananus lengvai išmaišykite išplaktą avinžirnių skystį.
Į gautą masę berkite kukurūzų miltus. Prieš beriant galima persijoti, kad būtų puresni.
Viską lengvai išmaišykite šluotele. Taip miltai nesušoks į gumulus.
Kepkite keptuvėje aliejuje ar specialioje blynams skirtoje keptuvėje.
Daugiau gardžių ir sveikų receptų: „Gražina Gum“