Temperamentingasis kulinarijos šefas pagamins ilgą istoriją turinčią populiariąją itališką duoną fokačiją su trijų rūšių pagardais.
Gianas Luca labai smulkiai papasakos šio patiekalo gaminimo subtilybes, atskleis, kokią fokačiją jis pats labiausiai mėgsta, ir ką Senovės Romos imperijos laikais naudodavo vietoje alyvuogių aliejaus kepdami šią duoną.
Ali Gadžijevas liks sužavėtas skoniu ir prasitars, kad jis jau puikiai žino, ką veiks šį savaitgalį su draugais.
Smagiai užkandę laidos vedėjai pereis prie konditerinės dalies ir šį kartą Gianas Luca net aiktels. Jis tikrai nesitikėjo, kad kada nors gyvenime jam Ali pagamins „Snickers“.
Profesionalus konditerijos šefas savaip pateiks populiarųjį šokoladinį batonėlį „Snickers“: iškeps sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu.
Populiariausi ir žinomiausi pasaulyje užkandžiai rytojaus televizijos laidoje „Gardu Gardu“!
Sūrios karamelės pyragas „Snickers“
Reikalingi produktai
Pyragui:
- 2 kiaušiniai,
- 150 g drėgno rudojo cukraus „Farinas“,
- 100 g juodo šokolado,
- 60 g miltų,
- 50 g sviesto,
- 2 arb. š. kepimo miltelių.
Karamelei:
- 100 g cukraus,
- 100 g grietinėlės,
- 50 g juodojo šokolado,
- 2 arb. š. druskos,
- 100 g kepintų žemės riešutų be odelių.
Kaip gaminti
Biskvitui sumaišyti birius produktus: miltus, „Farino“ cukrų ir kepimo miltelius. Ištirpinti sviestą, suberti į jį šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilti kambario temperatūros išplaktus kiaušinius.
Tada suberti birius produktus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Karamelei cukrų suberti į puodą ir pastatyti ant viryklės. Sukamaisiais judesiais judinti puodą, kol visas cukrus karamelizuosis. Tada supilti į jį užvirusią grietinėlę ir šluotele gerai išmaišyti. Gautą masę užpilti ant šokolado ir maišyti, kol ištirps šokoladas.
Įdėti du šaukštelius druskos ir išmaišyti. Suberti kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišyti.
Gautą masę užpilti ant karšto iškepusio pyrago ir palikti nakčiai šaldytuve. Atšalusį išimti iš kepimo formos ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Skanaus!