Reikalingi produktai (stiklinės tūris 250 ml):
- 2 stiklinės vandens,
- 25 g gyvų mielių (šlapių),
- 1 arb. šaukštas druskos (nubrauktas),
- 1 desertinis šaukštas cukraus,
- 4,5 stiklinės miltų,
- 0,5 stiklinės morkų miltų,
- 1 v. š. aliejaus.
Pastaba: jei neturite morkų miltų, ne bėda – dėkite paprastus miltus. Tokiu atveju iš viso reikės 5 stiklinių miltų, ir batonas vis tiek bus nuostabus.
Kaip gaminti
Vandenį truputį pašildyti, dėti mieles, cukrų, išmaišyti, berti druską, įsijoti miltus, morkų miltus, užminkyti tešlą.
Pilti aliejų ir dar kartą išminkyti, uždengti rankšluostuku ir palikti tešlą šiltai pakilti 90 min.
Tešlą dalinti į dvi lygias dalis. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų.
Iškočioti lakštą, kad būtų stačiakampis, susukti kaip vyniotinį, užlenkti kraštus, pakildinti apie 10 min., aptepti tirpintu sviestu ar aliejumi, dėti į šaltą orkaitę, įjungti 180 laipsnių temperatūrą ir kepti ~25-30 min.
Laikas priklauso nuo orkaitės ir gaminio dydžio. Jei norite sužinoti, ar tikrai iškepė, patikrinkite sausu švariu mediniu pagaliuku.