Naminis batonas: pabandykite išsikepti – tikrai patiks

2018 m. vasario 7 d. 08:50
Loreta Grigalevičienė, „Loretos išbandyti receptai“
Receptas
Batonas
Daugiau nuotraukų (1)
Reikalingi produktai (stiklinės tūris 250 ml):
  • 2 stiklinės vandens,
  • 25 g gyvų mielių (šlapių),
  • 1 arb. šaukštas druskos (nubrauktas),
  • 1 desertinis šaukštas cukraus,
  • 4,5 stiklinės miltų,
  • 0,5 stiklinės morkų miltų,
  • 1 v. š. aliejaus.
Pastaba: jei neturite morkų miltų, ne bėda – dėkite paprastus miltus. Tokiu atveju iš viso reikės 5 stiklinių miltų, ir batonas vis tiek bus nuostabus.
Kaip gaminti
Vandenį truputį pašildyti, dėti mieles, cukrų, išmaišyti, berti druską, įsijoti miltus, morkų miltus, užminkyti tešlą. 
Pilti aliejų ir dar kartą išminkyti, uždengti rankšluostuku ir palikti tešlą šiltai pakilti 90 min. 
Tešlą dalinti į dvi lygias dalis. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų. 
Iškočioti lakštą, kad būtų stačiakampis, susukti kaip vyniotinį, užlenkti kraštus, pakildinti apie 10 min., aptepti tirpintu sviestu  ar aliejumi, dėti į šaltą orkaitę, įjungti 180 laipsnių temperatūrą ir kepti ~25-30 min. 
Laikas priklauso nuo orkaitės ir gaminio dydžio. Jei norite sužinoti, ar tikrai iškepė, patikrinkite sausu švariu mediniu pagaliuku.
 
batonas^Instantreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.