Tunu įdarytos bulvės. Darbo mažai, o rezultatas – puikus

2018 m. sausio 31 d. 11:27
„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
„Jacket potato“, kitaip tariant, įdarytos bulvės, – britiška klasika.
Daugiau nuotraukų (4)
Įdarai gali būti įvairiausi: tunas, šoninė, pupelės, visų rūšių sūriai, daržovės... 
Man, kaip bulvių mėgėjui, tai skanus, gan greitai pagaminamas ir daug darbo nereikalaujantis patiekalas. 
Tunu įdarytos bulvės
Reikalingi produktai:
  • 2 didelės bulvės,
  • 200 g konservuoto tuno aliejuje,
  • 100 g fermentinio sūrio, 
  • svogūnų laiškų, krapų, 
  • 3 šaukštai majonezo, 
  • druskos, pipirų, 
  • šlakelis alyvuogių aliejaus. 
Kaip gaminti
Bulves nuplauname, bet neskutame. Patepame alyvuogių aliejumi ir keletą kartų šakute pabadome iš abiejų pusių. 
Kepame orkaitėje 200°C temperatūroje apie valandą, vieną kartą apverčiame. 
Tuo metu sumaišome tuną su majonezu, druska, pipirais ir smulkinta svogūnų laiškų baltąja dalimi. 
Kai bulvės iškepa, peiliu įpjauname ir išskobiame šaukštu, palikdami gana storas sieneles. 
Išskobtą masę gerai išmaišome su jau paruoštu įdaru ir dedame atgal į bulves. 
Gausiai aplipdome sūriu ir kepame dar apie 20 min. 
Apibarstome krapais ir likusiais svogūnų laiškais. 
Skanaus! 
įdarytos bulvėsreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.