Įdarai gali būti įvairiausi: tunas, šoninė, pupelės, visų rūšių sūriai, daržovės...
Man, kaip bulvių mėgėjui, tai skanus, gan greitai pagaminamas ir daug darbo nereikalaujantis patiekalas.
Tunu įdarytos bulvės
Reikalingi produktai:
- 2 didelės bulvės,
- 200 g konservuoto tuno aliejuje,
- 100 g fermentinio sūrio,
- svogūnų laiškų, krapų,
- 3 šaukštai majonezo,
- druskos, pipirų,
- šlakelis alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Bulves nuplauname, bet neskutame. Patepame alyvuogių aliejumi ir keletą kartų šakute pabadome iš abiejų pusių.
Kepame orkaitėje 200°C temperatūroje apie valandą, vieną kartą apverčiame.
Tuo metu sumaišome tuną su majonezu, druska, pipirais ir smulkinta svogūnų laiškų baltąja dalimi.
Kai bulvės iškepa, peiliu įpjauname ir išskobiame šaukštu, palikdami gana storas sieneles.
Išskobtą masę gerai išmaišome su jau paruoštu įdaru ir dedame atgal į bulves.
Gausiai aplipdome sūriu ir kepame dar apie 20 min.
Apibarstome krapais ir likusiais svogūnų laiškais.
Skanaus!
Recepto autorius – „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“