Dažniausiai mano nesėkmės pasireiškia tada, kai privalau sublizgėti, pasirodyti gerai. Ir dažniausiai bijau momentų, kai vyras pareiškia, kad kurie nors draugai užsuks į svečius pietų ar vakarienės.
Aš, aišku, puolu ieškoti internete idėjų, kažko nebandyto – kad akims gražu būtų, ir kad pilvas džiaugtųsi. Matyt todėl, kad jaudinuosi.
Todėl gimtadienio proga artimiausias drauges pakviečiau į restoraną. Žinau, tada viskas pavyks puikiai.
Šiuos kibinus kepu jau seniai, nuo tada, kai jų receptą pamačiau viename žurnale. Šiuos kibinus kepa orų berniukas Naglis Šulija, ir man jų gaminimas atrodo ganėtinai lengvas.
Mėsą naudokite kokią mėgstate, bet ji neturi būti liesa.
Kibinai pagal Šuliją
Iš nurodyto kiekio išeis 20 vnt., užtruksite apie 2 val.
Reikalingi produktai:
- 1,5 kg mėsos (naudojau kiaulieną ir avieną),
- 1 kg svogūnų,
- druska,
- pipirai,
- 3 lauro lapai,
- 1 nepilna stiklinė vandens.
Tešlai:
- 1 kg miltų,
- 4 kiaušiniai,
- 300 g sviesto,
- 300 g grietinės,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis cukraus.
Aptepti:
- 1 kiaušinis.
Kaip gaminti
Mėsą smulkiai supjaustykite – lyg spirgučiams.
Svogūnus susmulkinkite (aš tarkuoju burokine tarka) ir sukrėskite į mėsą.
Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais lauro lapais.
Į mėsos masę supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Vanduo įdarui suteiks sultingumo.
Atidėkite į šoną ir imamės tešlos.
Miltus supilkite į didelį dubenį. Į juos įmuškite kiaušinius, sudėkite kambario temperatūros sviestą, supilkite grietinę, įberkite druskos ir cukraus.
Tešlą gerai išminkyti. Ji neturi lipti prie rankų.
Stalą pabarstome miltais ir iškočioti plonai tešlą. Imame dubenėlį ar lėkštutę ir išspaudžiame apskritimus.
Į tešlos vidurį negailint įdėti įdaro. Suformuoti kibiną ir supinti virvele.
Dėkite kibinus į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, patepkite plaktu kiaušiniu.
Kepti apie 1 val. 200 C. temp. orkaitėje.
Skanu su sultiniu.
Šaltinis: „Samčio užrašai“