Šią košę dažniausiai ruošiu šeštadieniais, kai vėlyviesiems pusryčiams norisi ko nors sotaus ir maistingo arba susirenka būrelis išalkusių pusryčiautojų. Idealus maistas žiemą, ypač su puodeliu žolelių arbatos.
Vasarą šią košę galima valgyti netgi šaltą, įmaišius šaukštelį natūralaus jogurto ir saują mėlynių. Be to, virdami šią košę daugiausiai sugaišite 15 minučių.
Yra tik vienas „bet“: reikia turėti gerai sunokusių bananų. Sunokę bananai yra nepakeičiami norint išvirti turtingo skonio, kreminę košę nenaudojant pieno ar grietinėlės. Bananai, virdami su koše, lengvai į ją įsimaišo, tarsi ištirpsta.
Paprastai šios košės verdu dvigubai daugiau nei yra pusryčiautojų, nes suvalgę savo porciją jie paprašo pakartoti. Po to gardžiai juokiamės, kad ir vėl eilinį sykį prisikimšome šios košės daugiau nei derėtų.
Avižinių dribsnių košė su bananais ir žemės riešutų sviestu
4 pusryčiautojams reikės:
- 2 puodelių stambių avižinių dribsnių,
- 5 puodelių vandens,
- 4 vidutinio dydžio gerai sunokusių bananų,
- 2 valgomųjų šaukštų medaus,
- 8 valgomųjų šaukštų žemės riešutų sviesto,
- žiupsnelio druskos.
Pastaba: puodelio talpa – 250 ml.
1. Į prikaistuvį supilkite vandenį ir, kaitinant ant didelės ugnies, užvirkite.
2. Kol užvirs vanduo, bananus supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais.
3. Į užvirusį vandenį suberkite dribsnius ir sudėkite bananus, viską gerai išmaišykite ir užvirkite.
4. Kai košė užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir, vis pamaišant, virkite apie 12-15 minučių.
5. Išvirusią košę nukelkite nuo ugnies, atidžiai į ją įmaišykite medų ir žemės riešutų sviestą. Pagardinkite žiupsneliu druskos.
6. Uždenkite ir palikite minutę pabrinkti, o tada ragaukite.
Šaltinis: „Mukatanas“