Žuvis špinatų padaže: darbo nedaug, o rezultatas – puikus

2018 m. sausio 18 d. 11:09
Lrytas.lt
Patiekalai su upėtakiu nereikalauja daug vargo, o rezultatas – išties puikus.  
Daugiau nuotraukų (1)
Jei norite paruošti upėtakį sveikai, rekomenduojama gaminti garuose arba kepti orkaitėje. Patartina vengti aliejuje kepto upėtakio. Šios žuvies paruošimas – vienas malonumas, nes nereikia pašalinti žvynų, kurie padeda išlaikyti natūralią upėtakio drėgmę.
Šis receptas tiks ir lašišai ruošti.
Upėtakis špinatų padaže
Reikės:
  • 2 vnt. upėtakių (maždaug po 500 g),
  • druskos,
  • pipirų.
Padažui reikės:
  • 50 g sviesto,
  • 100 ml žuvies sultinio,
  • 100 ml grietinėlės,
  • saujos smulkintų špinatų lapelių.
Gaminimas
Upėtakius išvalykite, tačiau palikite odą ir galvą. Ištrinkite žuvį druska ir maltais pipirais, suvyniokite į foliją ir dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Žuvį orkaitėje kepkite apie 30 minučių. 
Per tą laiką nuplaukite ir susmulkinkite špinatus, o keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į ją supilkite sultinį, sudėkite špinatus ir kelias minutes patroškinkite. Tuomet supilkite grietinėlę ir palengva maišydami kaitinkite tol, kol padažas sutirštės. 
Gautą padažą supilkite į lėkštę kartu su nedideliais upėtakio filė gabaliukais. Garnyrui puikiai tiks bulvės arba daržovės. Skanaus!
upėtakisšpinataipadažas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.