Jei norite paruošti upėtakį sveikai, rekomenduojama gaminti garuose arba kepti orkaitėje. Patartina vengti aliejuje kepto upėtakio. Šios žuvies paruošimas – vienas malonumas, nes nereikia pašalinti žvynų, kurie padeda išlaikyti natūralią upėtakio drėgmę.
Šis receptas tiks ir lašišai ruošti.
Upėtakis špinatų padaže
Reikės:
- 2 vnt. upėtakių (maždaug po 500 g),
- druskos,
- pipirų.
Padažui reikės:
- 50 g sviesto,
- 100 ml žuvies sultinio,
- 100 ml grietinėlės,
- saujos smulkintų špinatų lapelių.
Gaminimas
Upėtakius išvalykite, tačiau palikite odą ir galvą. Ištrinkite žuvį druska ir maltais pipirais, suvyniokite į foliją ir dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Žuvį orkaitėje kepkite apie 30 minučių.
Per tą laiką nuplaukite ir susmulkinkite špinatus, o keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į ją supilkite sultinį, sudėkite špinatus ir kelias minutes patroškinkite. Tuomet supilkite grietinėlę ir palengva maišydami kaitinkite tol, kol padažas sutirštės.
Gautą padažą supilkite į lėkštę kartu su nedideliais upėtakio filė gabaliukais. Garnyrui puikiai tiks bulvės arba daržovės. Skanaus!