Šie koldūnai su daug traškių daržovių, o visą gėrį vainikuoja du padažai, kurie suteikia visiškai naujus skonius ir patirtį.
Šių koldūnų tiesiog neįmanoma sustoti valgyti... Būtinai išbandykite!
Jiaozi arba kiniški koldūnai
Tešlai naudokite bet kokią mėgstamą virtinukų tešla.
Vienam padažui reikės:
- ¼ puoduko sojų padažo,
- ½ puoduko ryžių acto,
- 1 šaukšto smulkintų laiškinių česnakų (chives),
- 2 šaukštų truputį pakepintų sezamų sėklų,
- 1 a.š. aitriųjų paprikų ir česnakų (sriracha) padažo.
Antrajam padažui reikės:
- ½ puoduko sojų padažo,
- 1 šaukšto ryžių acto,
- 1 a. š. smulkinto imbiero,
- 1 a. š. smulkinto česnako,
- 1 a. š. rudojo cukraus.
Įdarui reikės:
- 300 g faršo (kiaulienos, paukštienos ar jautienos),
- 2 skiltelių smulkinto česnako,
- 1 kiaušinio,
- 1 šaukšto sojų padažo,
- 1 šaukšto sezamų aliejaus,
- ½ šaukšto smulkinto imbiero,
- smulkintų daržovių, kaip sakoma, „iš akies“ – morkų, mėlynojo kopūsto, pievagrybių, cukinijos, svogūnų laiškų, pankolio.
Viską sumaišome ir sulipdome koldūnus. Gariname specialiame puode 30 min. Garintuvo dugną patepame aliejumi, kad nepriliptų.
Šiuos koldūnus taip pat galima kepti arba virti.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“