Šiuo metu tai pats mėgstamiausias troškinys, nes sušildo, yra tikrai sotus ir dar iš sveikuoliškų produktų: avinžirnių, lapinių kopūstų, paprikos. O lėkštėje – spalvų puokštė: geltona, žalia ir raudona.
Tad jeigu kartais norite pailsinti skrandį nuo mėsos, tačiau nelikti alkani, nuoširdžiai siūlau: išbandykite.
Pateiksiu originalų receptą. Taip pat dalinuosi patarimais, kuo galima pakeisti vienus ar kitus produktus.
Recepte nurodytus lapinius kopūstus (vadinamuosius kalė kopūstus) galite pakeisti špinatais, tačiau jie gležnesni už lapinius kopūstus ir verda trumpiau, tad špinatus į puodą dėkite tik baigiant virti.
Bet jei dar nesate bandę šių kopūstų, patarčiau su jais susipažinti – šiame troškinyje jie puikiai dera. Ir be to, jie itin maistingi ir naudingi organizmui.
Jeigu nemėgstate kokosų pieno, jį galite pakeisti šiek tiek atskiesta grietinėle. Bet kokosų pienas suteikia jam būdingo ir labai tinkančio prieskonio.
Iš nurodytų produktų išeis trys vidutinio dydžio porcijos. Iškart patariu padvigubinti produktų kiekį: pastovėjęs ir pašildytas šis troškinys gal net dar skanesnis.
Avinžirnių troškinys su lapiniais kopūstais
Reikės:
- 1 skardinės virtų konservuotų avinžirnių (arba atitinkamą kiekį išsivirkite patys),
- 1 raudonosios paprikos,
- kelių šakelių lapinių kopūstų,
- alyvuogių aliejaus,
- 1 svogūno,
- kelių skiltelių česnako,
- druskos,
- 1 a. š. kario prieskonių,
- pusės a. š. ciberžolių miltelių,
- 300–400 ml kokosų pieno.
Į puodą pilkite keletą šaukštų aliejaus, svogūną supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą, lengvai apkepkite. Berkite smulkintus česnakus ir taip pat apkepkite. Suberkite kario ir ciberžolės miltelius, pakaitinkite lengvai maišydami, kol prieskoniai paskleis kvapus.
Suberkite pjaustytą papriką ir kiek pasmulkintus lapinius kopūstus, kepkite maišydami, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Lapinius kopūstus prieš kepant galima trumpai apvirti.
Supilkite kokosų pieną, suberkite avinžirnius, druską, išmaišykite ir pavirinkite viską kartu keletą minučių.
Supilstykite į dubenėlius ir skanaukite!