Krekerių forma gali būti pati įvairiausia: pjaustykite tešlą trikampiais, keturkampiais, skritinėliais arba – kaip nuotraukoje – suteikite jai skylėto sūrio formą.
Nesvarbu, kaip krekeriai atrodys, tačiau tai bus puikus užkandis vakarėliui arba su šeima žiūrint filmą.
Galėsite juos triaukšti vienus arba su įvairiausiomis užtepėlėmis. Ypač skanu ant krekerio uždėti minkšto pelėsinio sūrio ir vynuogę arba kriaušės gabalėlį.
Parmezano krekeriai
Reikės:
- 1 puodelio aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 1 puodelio visadalių grūdų kvietinių miltų (arba aukščiausios rūšies kvietinių miltų),
- 1 a. š. druskos,
- 0,5 a. š. garstyčių miltelių,
- 0,5 a. š. česnakų miltelių,
- 170 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais,
- 2/3 puodelio tarkuoto parmezano,
- 6–8 v. š. ledinio vandens.
- krekeriams apibarstyti – pasirinktinai: tarkuoto parmezano, sezamų, juodgrūdės ar kitų smulkių sėklų.
Gaminame
Miltus, druską, garstyčių ir česnakų miltelius sudėkite į virtuvinį kombainą. Dėkite pjaustytą sviestą ir maišykite maždaug 10 minučių, kol gausite trupinius. Berkite sūrį ir vėl sumaišykite. Pilkite po šaukštą vandens ir maišykite, kol tešla taps minkšta, vientisa. Viso vandens gali ir neprireikti.
Padalinkite tešlą į dvi dalis, paspauskite, kad būtų disko formos, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių arba pernakt.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą ir supjaustykite norimos formos krekeriais. Paviršių subadykite šakute ir apibarstykite pagardais – sūriu ar sėklomis.
Kepkite, kol pakraščiukai pradės ruduoti, maždaug 11-13 minučių.
Ataušinkite ant grotelių.
Skanaukite!