„Žemaičių“ blynai su žuvies įdaru
Reikalingi produktai (6 vnt.)
Bulvinei tešlai:
- 840 g virtų nuluptų bulvių,
- 1 nedidelio kiaušinio,
- druskos, pipirų,
- 160–180 g miltų (priklauso nuo bulvių, gal užteks ir mažiau).
Įdarui:
- 200 g baltos žuvies filė,
- 1 nedidelės morkos,
- pusės vidutinio dydžio svogūno,
- 2 vidutinio dydžio pievagrybių,
- 1–2 v. š. grietinės,
- druskos, pipirų, smulkintų krapų,
- aliejaus blynams kepti.
Gaminame
Įdaras. Morką nuskusti, sutarkuoti stambia tarka. Svogūną, žuvį, pievagrybius supjaustyti mažais gabalėliais. Aš supjaustytą žuvį dar peiliu pakapojau, gavosi kaip faršas.
Į keptuvę pilti aliejaus ir pirmiausia trumpai apkepti morkas, paskui sudėti žuvį ir svogūną, dar pakepti, kol svogūnas pradės minkštėti, tada sudėti pievagrybius, grietinę, berti prieskonius ir virš nedidelės ugnies patroškinti kelias minutes. Galiausiai įmaišyti smulkintus krapus. Palikti atvėsti.
Bulvių tešla. Bulves sutarkuoti stambia tarka, įmušti kiaušinį, berti prieskonius, miltus ir suminkyti tešlą. Padalinti ją į 6 vienodas dalis, padaryti iš kiekvienos paplotėlį, dėti įdaro, formuoti blynelį, apvolioti miltuose ir kepti keptuvėje iš abiejų pusių.
Patiekti su grietine ar padažu. Skanaus!
Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“