Lengvas ir švelnus apkepas iš grūdėtosios varškės

2018 m. sausio 2 d. 11:01
„Mukatanas“
Vienas iš mano pačių naujausių kulinarinių eksperimentų, kurį jau kelis kartus pakartojau, yra pikantiškas omletinis grūdėtos varškės apkepas. Tai nėra įprastas apkepas, paruoštas iš pieno, sviesto, miltų ar manų kruopų. Iš tiesų jame nėra nei vieno iš šių ingredientų.
Daugiau nuotraukų (4)
Didžiausias šio apkepo privalumas yra tas, kad jį sumaišysite tik iš kiaušinių, jogurto ir grūdėtosios varškės per 5 minutes (o gal ir greičiau), po to tereikės supilstyti į aliejumi išteptus karščiui atsparius indukus ir palikti kepti įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Geras pasirinkimas paprastoms darbo dienų vakarienėms.
Apkepas gaunasi minimalistinis, lengvas ir švelnus, todėl grūdėta varškė čia reiškia daug: ji išsilydo, suteikdama apkepui švelnaus rūgštumo ir maloniai tąsios, kiek drėgnos tekstūros. 
Pateikiu du variantus, kaip mėgautis šiuo apkepu: taip, kaip mėgstu aš, be priedų (nebent ant viršaus užtupdant ploną lašišos juostelę ar salotos lapelių) ir apkepo su žolelėmis ir rūkyta šonine versiją.
Pikantiškas omletinis grūdėtos varškės apkepas
Reikės:
  • 4 didelių, geriausiai naminių kiaušinių,
  • 80 ml tiršto graikiško jogurto,
  • 130 g grūdėtosios varškės,
  • 1/4-1/3 arbatinio šaukštelio druskos,
  • neutralaus skonio aliejaus indeliams ištepti.  
Gaminame
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
2. Aliejumi kruopščiai ištepkite keturis 200 ml talpos kepimo indelius (vidų ir pakraščius).
3. Įmuškite kiaušinius į dubenį, suberkite druską ir išplakite iki minkštų putų. Į kiaušinių plakinį įmaišykite jogurtą, po to grūdėtąją varškę. 
4. Gautą masę išdalykite į keturis kepimo indelius.
5. Sudėkite kepimo indelius į kepimo skardą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje apie 30 minučių, kol apkepas pakils, sukietės ir įgaus aukso rusvumo.
Pikantiškas omletinis grūdėtos varškės apkepas su rūkyta šonine ir žolelėmis  
Reikės:
  • 4 didelių, geriausiai naminių kiaušinių,
  • 80 ml tiršto graikiško jogurto,
  • 130 g grūdėtosios varškės,
  • 140 g rūkytos šoninės,
  • 1 valgomojo šaukšto smulkiai supjaustytų krapų,
  • 1 valgomojo šaukšto smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, 
  • neutralaus skonio aliejaus indeliams ištepti.
Gaminame
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
2. Aliejumi kruopščiai ištepkite keturis 200 ml talpos kepimo indelius (vidų ir pakraščius).
3. Šoninę, pašalinę odelę, supjaustykite apie centimetro dydžio kubeliais. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite šoninę, kol bus traški, paskui nuvarvinkite ant popierinio rankšluosčio.
4. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir išplakite iki minkštų putų. Į kiaušinių plakinį įmaišykite jogurtą, po to grūdėtą varškę, apskrudusią šoninę ir žalumynus. 
5. Masę dėkite į keturis kepimo indelius.
6. Sudėkite kepimo indelius į kepimo skardą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje apie 30 minučių, kol apkepas pakils, sukietės ir įgaus aukso rusvumo.
apkepasvarškės apkepasreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.