Arba nudažykite juos gražiausiomis spalvomis ir sukurkite štai tokią puokštę, kaip padarė receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntusi Loreta Grigalevičienė.
Daugeliui morengai atrodo sudėtingas kepinys, bet iš tiesų juos pagaminti lengviau nei atrodo iš šalies.
Morengais gražu puošti tortą, tačiau jie gali būti ir stalo puošmena – trapi, lengva ir tirpstanti burnoje.
Morengai
Reikalingi produktai:
2 kiaušinio baltymai,
150 g cukraus pudros,
mažas žiupsnelis druskos,
1 a. š. citrinos sultys,
maistiniai dažai.
Kiaušinio baltymus išplakite su druska, citrinos sultimis ir cukraus pudra iki standžių putų. Dėkite į konditerinį švirkštą ir formuokite morengus.
Kepkite 100 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos.
Šis receptas – konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvis.
Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kortelėmis.
Jomis galėsite atsiskaityti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maximos“ parduotuvėje.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis.
Taip pat trumpai aprašykite, kuo ypatingas jūsų patiekalas, kokia jo istorija.
Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 29 dienos adresu skonis@lrytas.lt.
Receptų kiekio neribojame.
Konkurse negali dalyvauti receptai, dalyvavę ankstesniuose „Skonio“ konkursuose. Redakcija pasilieka teisę atrinkti receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Receptai“.
Laimėtojus skelbsime sausio 2 dieną.