Mielinis pyragas su aguonomis
Reikalingi produktai
Mielinei tešlai:
20 g šviežių mielių,
šaukštas cukraus,
šaukštas miltų,
3 šaukštai šilto pieno,
390 g miltų,
70 g miltelinio cukraus,
žiupsnis druskos,
100 g natūralaus jogurto,
80 g rapsų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
1 kiaušinis,
5 šaukštai pieno.
Įdarui:
200 g aguonų,
200 g pieno,
50 g grietinėlės,
150 g maltų aguonų,
1 kiaušinis,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai vanilės,
2 šaukštai aliejaus,
4 šaukštai apelsinų cukatų,
100 g džiovintų spanguolių.
Kremui:
250 g maskarponės,
200 g grietinėlės,
70 g kiaušinių likerio,
150 g balto šokolado, ištirpinto virš garų vonelės.
Gaminame
Tešlai pirmiausia reikia padaryti raugą: išmaišyti šviežias mieles, šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir 3 šaukštus šilto pieno. Palaikyti maždaug 15 min., kad aktyvuotųsi mielės ir suputotų.
Tuomet į dubenį sudėti visus likusius tešlos ingredientus. Pabaigoje sudėti raugą ir trumpai paminkyti. Suformuoti rutulį, įdėti į dubenį, aptepti plonu sluoksniu aliejaus, uždengti švariu rankšluostuku ir palikti maždaug valandai, kad tešlos padvigubėtų.
Įdarui užvirti pieną ir grietinėlę. Šiuo karštu skysčiu užpilti maltas aguonas ir sudėti likusius ingredientus. Viską gerai išmaišyti ir palikti, kad sutirštėtų.
Iškilusią tešlą iškočioti į didelį stačiakampį, paskleisti ant jo įdarą ir suvynioti. Suformuoti kaip riestainį ir įdėti į 21 cm skersmens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 175 C temperatūros, kepti apie valandą.
Iškepusį pyragą išimti iš formos, gerai atvėsinti ir supjaustyti į tris dalis.
Kremui visus ingredientus išplakti iki purios kreminės konsistencijos. Pabaigoje įmaišyti virš garų vonelės ištirpintą baltą šokoladą. Kremo dėti ant kiekvieno pyrago sluoksnio. Puošti pagal fantaziją.