Kūčiukams be glitimo reikės:
- 300 g miltų be glitimo mišinio kepimui (šį kartą naudojau „Semper Grov Mix“. Tinka ir mišinys „Shar“, tik tuomet reikia dėti šiek tiek kepimo miltelių),
- pusės pakelio aguonų,
- agavų sirupo arba stevijos pagal skonį,
- vandens pilti po truputį nuolat maišant iki tol, kol tešla taps kočiojama.
Rankomis formuoti tešlos „dešreles“, supjaustyti gabalėliais ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Aguonų pienui per naktį užmerkite 50 g aguonų. Ryte suplakite maisto plaktuvu mirkytas aguonas ir 300 ml vandens.
Galima paskaninti šlakeliu sojų pieno, taip pat plakant įdėti porą datulių.
Sveikesnių ateinančių švenčių!