„Ši mišrainė – tikrai tobula. Valgytojai ją įvertins – jūsų lauks garantuotas pasisekimas. Be to, tai sveikesnis mišrainės variantas nei tradicinė baltoji.
Įtraukite į švenčių maratoną keletą sveikesnių patiekalų, mišrainę, desertą, ir jūsų skrandis bei kūnas padėkos. Jausitės sotūs, energingi ir lengvesni kitą rytą“, – tikina gyvo maisto ekspertė Gražina Gum.
Nei vienas ingredientas šiai mišrainei nėra termiškai apdorojamas.
Firminė Gražinos Gum baltoji mišrainė
Reikės:
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
60 g morkų,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 g raugintų agurkų,
50 g šviežių agurkų,
50 g cukinijų,
50 g porų,
kelių svogūnų laiškų,
šakelės krapų,
žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų.
Majonezui:
40 g anakardžių riešutų,
3 v. š. saulėgrąžų aliejaus,
1/2 v. š. maltų garstyčių,
100 ml vandens,
1-2 skiltelės česnako,
1 1/2 a. š. druskos,
1/2 v. š. citrinos sulčių,
1/2 a. š. ciberžolės,
1/2 a. š kario.
Gaminame
Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu, bet ne karštu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais, smulkiname porus ir svogūnus.
Visus ingredientus sumaišome ir užpilame paruoštu majonezu.
Majonezo komponentus smulkiname-malame maisto smulkintuvu-trintuvu.
Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.
Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.
Skanaus! Nustebinkite save ir svečius!