Jos teigimu, sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša gali būti paruoštas iš anksto, net dieną prieš šventę. Tereikia laikyti šaldytuve ir pašauti kepti prieš renkantis svečiams. Be to, šis pyragas skanus ir šaltas.
„Radau įdomų faktą, kad klaipėdiečiai XVIII - XIX amžiuje per Šv. Kalėdas ant stalo būtinai dėdavo dviejų žuvų pyragą, taigi, galima būtų sakyti, kad tai tradicinis patiekalas“, – teigia Maisto Diletantė.
Dalinamės jos receptu. Jį būtina išbandyti ir papuošti juo švenčių stalą.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša
Reikės:
- 1 pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos (turi būti 2 vientisi tešlos lakštai),
- sūdytos lašišos (200 g),
- 10 karališkųjų krevečių (galima ir nenaudoti),
- daržovių: 3 morkų, 2 vidutinio dydžio svogūnų, 100 g špinatų,
- puodelio virtų ryžių,
- kiaušinio trynio pyragui aptepti,
- druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių.
Gaminame
Atšildome tešlą, iš vieno lakšto išpjauname žuvies formą ir dedame paruoštus įdarus.
Pirmasis įdaras – keptos morkos su svogūnais (sutarkuojame morkas, supjaustome svogūnus, viską apkepame aliejuje, pasūdome, galima dėti bet kokius mėgstamus prieskonius).
Antrasis įdaras – ryžiai su špinatais (pasmulkintus špinatus trumpai apkepame ant sviesto, sumaišome su virtais ryžiais).
Ant tešlos dedame sluoksnį morkų su svogūnais, ant viršaus sluoksnį ryžių su špinatais. Ant ryžių išdėliojame pjaustytą lašišą ir nevirtas krevetes be kiauto.
Iš likusios tešlos išpjauname juosteles, sudėliojame ant viršaus, suformuojame žuvies galvą. Visus kraštus gerai užspaudžiame. Viršų patepame kiaušinio tryniu, ir dedame į orkaitę, kepame 25-30 minučių.
Kai pyrago viršus paruduoja ir tešla iškyla, galime traukti iš orkaitės.
Puoškite, kaip tik leidžia fantazija.