Šį receptą ji atsiuntė receptų konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Iškvėpinkite namus magiškais aromatais.
Kalėdinis gardėsis
Reikės:
- 450 g miltų,
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 2 arb. š. malto imbiero,
- 1 arb. š. malto cinamono,
- maltų gvazdikėlių (pagal skonį, galima ir nedėti) - ant arbatinio šaukštelio galiuko,
- 60 g sviesto,
- 150 g cukraus,
- 150 g medaus,
- 4 kiaušinių.
Pyragui puošti reikės:
- plytelės šokolado,
- saujos kokoso drožlių,
- saujos uogų.
Gaminame
1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną ir gvazdikėlius.
2. Kitame dubenyje sumaišykite medų, cukrų, ir ištirpintą sviestą. Į sumaišytą masę sudėkite kiaušinius ir plakite iki purios vientisos masės.
3. Į gautą plakinį suberkite miltų mišinį, kurį pasiruošėte. Maišykite, kol neliks gumuliukų.
4. Kepimui rinkites jums patinkančią formą. Supilkite gautą masę į formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. 180 C temperatūroje.
5. Iškeptą pyragą puoškite tirpintu šokoladu, kokoso drožlėmis ir uogomis.