Fantastiškai skani silkė su džiovintais vaisiais ilgai ant stalo neužsigulės

2018 m. gruodžio 17 d. 14:26
Lrytas.lt
Receptas
Silkės patiekalai – vieni populiariausių švenčių patiekalų. Nuostabu yra tai, kad silkės receptų yra tokia daugybė, kad galėtume kasdien gaminti vis kitokį patiekalą, ir jie niekada neatsibostų. 
Daugiau nuotraukų (1)
Dar vieną pasiūlymą šventėms atsiuntė Andželika Labanauskas. Silkę ji paruošė su džiovintais abrikosais ir slyvomis – vaisiai sūriai silkei suteikė gaivaus skonio.  Taip paruošta silkė ilgai ant stalo neužsigulės.
Išbandykite ir jūs. 
Silkė su porais, džiovintomis slyvomis ir abrikosais
Reikės:
  • 300 g silkės filė, 
  • nedidelio poro, 
  • po 4-5 vnt. džiovintų slyvų ir abrikosų, 
  • aliejaus porams kepti, 
  • skrudintų sezamų sėklų silkei apibarstyti. 
Gaminame 
Slyvas ir abrikosus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 4-5 min. pastovėti. Vandenį nupilti, nusausinti slyvas ir abrikosus popierine servetėle ir supjaustyti juostelėmis.  
Porą supjaustyti griežinėliais, trumpai apkepti keptuvėje aliejuje. Išjungus viryklę dar į karštą keptuvę sudėti supjaustytas slyvas ir  abrikosus. 
Silkutę supjaustyti, išdėlioti lėkštėje, ant viršaus dėti porus, slyvas su abrikosais ir apibarstyti sezamų seklomis.
„Skanaus!“ – palinkėjo Andželika. 
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų gruodžio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.