Dar vieną pasiūlymą šventėms atsiuntė Andželika Labanauskas. Silkę ji paruošė su džiovintais abrikosais ir slyvomis – vaisiai sūriai silkei suteikė gaivaus skonio. Taip paruošta silkė ilgai ant stalo neužsigulės.
Išbandykite ir jūs.
Silkė su porais, džiovintomis slyvomis ir abrikosais
Reikės:
- 300 g silkės filė,
- nedidelio poro,
- po 4-5 vnt. džiovintų slyvų ir abrikosų,
- aliejaus porams kepti,
- skrudintų sezamų sėklų silkei apibarstyti.
Gaminame
Slyvas ir abrikosus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 4-5 min. pastovėti. Vandenį nupilti, nusausinti slyvas ir abrikosus popierine servetėle ir supjaustyti juostelėmis.
Porą supjaustyti griežinėliais, trumpai apkepti keptuvėje aliejuje. Išjungus viryklę dar į karštą keptuvę sudėti supjaustytas slyvas ir abrikosus.
Silkutę supjaustyti, išdėlioti lėkštėje, ant viršaus dėti porus, slyvas su abrikosais ir apibarstyti sezamų seklomis.
„Skanaus!“ – palinkėjo Andželika.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų gruodžio 11 dieną.